• Amrâth Berghotel Amersfoort

Amersfoort is bekroond als Europese stad van het jaar 2024!

Amersfoort is een ware schat met een rijke geschiedenis en moderne charme. Het oude stadscentrum, omringd door middeleeuwse muren en diepe historie beschikt over pittoreske grachten, gezellige pleinen en karakteristieke straatjes om te verkennen. De Keistad is uitgeroepen tot Europese stad van het jaar 2024 vanwege zijn opmerkelijke balans tussen historische erfgoed en moderne vooruitgang. Amersfoort heeft laten zien hoe het zorgvuldig zijn historische karakter heeft behouden, terwijl het tegelijkertijd ruimte heeft geboden aan innovatie en groei.

Overnachten nabij het centrum en dicht bij de natuur

Boek een weekend weg naar de Keistad en geniet van een ontspannen verblijf in het Amrâth Berghotel Amersfoort, waar comfort en gastvrijheid samenkomen voor een perfecte ervaring. Het historische hotel uit 1880 ligt op loopafstand van het centrum, op de berg van Amersfoort in het natuurgebied Klein Zwitserland. Het hotel is hiermee het ideale vertrekpunt voor zowel een cultureel bezoek aan de stad als voor het verkennen van de natuur in Amersfoort en omstreken. 

Boek direct je verblijf met de vouchercode ''Amersfoort2024'' en profiteer van 10% korting op een overnachting inclusief ontbijt.

Boek direct

Lunchen, dineren en genieten in het restaurant.

Na een drukke dag van reizen of het verkennen van de stad, hoef je voor een heerlijke lunch of diner niet ver te zoeken! In Amrâth Berghotel Amersfoort kun je genieten van lokale gerechten in een comfortabele en vertrouwde omgeving. Wij verwelkomen je graag in de warmste huiskamer van Amersfoort om lekker lang te tafelen en te genieten van onze menukaart.

Een tafel reserveren  Bekijk de lunchkaart  Bekijk de dinerkaart

Ontspannen op het terras

Om even tot rust te komen na aan bezoek een de bruisende binnenstad ben je bij Amrâth Berghotel Amersfoort aan het juiste adres. Geniet van een heerlijk drankje of hapje op ons ruime terras, weg van de drukte van het stadscentrum. Omgeven door groen en de prachtige natuur biedt ons terras een ideale plek om te ontspannen en te genieten.

Activiteiten in Amersfoort

De activiteiten en bezienswaardigheden zijn deels de reden dat deze stad een populaire bestemming in 2024 is. De medewerkers van Amrâth Berghotel Amersfoort weten je te informeren over de leukste activiteiten om Amersfoort te ontdekken!

Benieuwd naar alle activiteiten in de omgeving?

Bekijk de activiteiten